Tömítéstechnikai termékek gyártása, forgalmazása. Műszaki gumiáruk kereskedelme.
Egyéb stancoló -, kivágó munkák elvégzése.

Fésüs tömítések - Tulajdonságok és felhasználás

Az árkos tömítéseit azokban az esetekben ajánlják, amikor az illesztésnél levő alacsony nyomás mellett fokozott tömítési igény jelentkezik. Az árkos tömítések jellemzője a repedésekkel szembeni nagyfokú ellenállási készség. A megbízható szilárd fémet fémre való illesztés, és a lágy tömítő felület kombinációjának eredménye a még szilárdabb illesztés. Az árkolt felületű fémtömítések főleg peremtömítéseknél váltak be, főleg ingadozó magas nyomás, és magas hőmérséklet között. A nem fémes burkoló felületek bebiztosítják, hogy a peremek nem károsodnak még extrém igénybevételkor sem, és az árkolt felületű fémtömítések támogatásával kitűnő tömítési tulajdonságokat biztosítanak. Az árkolt felületű fémtömítései köpenyes tömítések ideális helyettesítői főleg olyan problematikus berendezéseknél, mint a hőcserélők, reaktorok és peremillesztések.

Előnyök

Tömítenek 250 bar-nál magasabb nyomáson is 700 C hőmérsékletet is kibírnak. Hatásosak ingadozó nyomás és hőmérséklet esetén, ilyenkor is megőrzik tömítési teljesítményüket. A szilárd szerkezet stabilitást biztosít nagy átmérők esetén is, problémamentes manipulációt, és beszerelést tesz lehetővé. Már meglévő egységekbe is beszerelhetők utólagos átalakítások nélkül.

Alak és szerkezet

Az árkos tömítéseit több típusban gyárthatóak úgy, hogy a legigényesebb körülmények között is felhasználhatóak legyenek. RÉTEGEZÉS: 0,5 mm-es GRAFIT RÉTEGEZÉS, 0,5 mm PTFE

Méretek

Az árkolt felületű tömítéseket megrendelés alapján különböző méretekben, és alakban tudjuk előállítani.