Tömítéstechnikai termékek gyártása, forgalmazása. Műszaki gumiáruk kereskedelme.
Egyéb stancoló -, kivágó munkák elvégzése.

HŐCSERÉLŐ TÖMÍTÉSEK - Tulajdonságok és felhasználás

A „hőcserélők tömítései" fogalom a hőcserélő berendezésekben használt tömítéseket takarja. A tömítések szerkezete és típusa a hőcserélő üzemeltetési körülményeitől függ. A hőcserélők tömítéseit  számtalan kivitelben gyártják, többek között egyszerű és dupla köpenyűeket, hullámos ajkú tengelytömítéseket, egyszerű , fémköpenyes, lágy illetve más tömítéseket. Többféle különböző anyaggal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a hőcserélők működését még a lágy tömítések többsége által nyújtott lehetőségek határain túl is.

Előnyök

Az anyagok széles választéka áll rendelkezésre, mivel a tömítések többségének gyártása megrendelés alapján történik. Csak néhány, formára és méretre vonatkozó megkötés létezik.

Fémköpenyes hőcserélők

a fémköpeny a töltőanyag mechanikus burkolóanyagaként szolgál, fokozza a vegyi anyagokkal szembeni ellenállást.

Az egyedi kivitelezés szilárdságot biztosít, és problémamentes kezelést valamint beszerelést tesz lehetővé.

Alak és szerkezet

A tömítéseket a csőköteges hőcserélőknél használják. Különböző méretekben és alakban állíthatóak elő, válaszfalakkal vagy azok nélkül. A tömítés fő része a tömítés belső falán található, a külső fal másodlagos tömítésként szolgál. A válaszfalak feladata a hőcserélők egyes részeinek egymástól való elszigetelése. Anyaguk 4mm vastagságú fém vagy ötvözet, és a fémköpeny alatti lágy magból állnak.

A hőcserélők tömítseinek gyártására használt anyagok

A köpeny anyagát az üzemeltetési körülmények alapján választjuk ki. A szabvány tömítőanyag grafit. Lehet továbbá PTFE is.

Hőcserélők spiráltömítései

Spiráltömítéseket egy vagy több válaszfallal, fémköpennyel, lehet előállítani. A különböző típusok találhatóak. A válaszfalak össze vannak a fémköpennyel hegesztve, és a spirál anyagával azonos anyagból készültek. A szabványvastagságok 3,2mm, 4,5mm és 6,5mm.