Tömítéstechnikai termékek gyártása, forgalmazása. Műszaki gumiáruk kereskedelme.
Egyéb stancoló -, kivágó munkák elvégzése.

Spirál tömítések

Tulajdonságok és felhasználás

A spiráltömítések nagyfokú rugalmasságú félfémből készült speciális tömítések. Nagyfokú rugalmasságuknak köszönhetően igényes üzemeltetési körülmények között használatosak. V alakú fémbetétből és nem fém alapú töltőanyagból készült szalagból készülnek. A fémgyűrű tartja a töltőanyagot, ezzel alakítva ki a tömítés mechanikus állókészségét és rugalmasságát. A spiráltömítések még külső központosító fémgyűrűvel és/ vagy belső biztosító gyűrűvel is megerősíthetőek. A külső központosító fémgyűrű  az összenyomhatóságot és a tömítést a meghatározott helyen tartja. A belső biztosító gyűrű fokozza a tengelymerevséget és a tömítés rugalmasságát. A spiráltömítéseknek mindig érintkezniük kell a peremmel, és soha nem lóghatnak be a csővezetékbe vagy nem lóghatnak át a peremen. A spiráltömítéseket peremillesztések, búvónyilások fedelei és tartói, csővezetékek, bojlerek, hőcserélők, nyomásos tartályok, pumpák, kompresszorok és szelepülések elzáró szerkezetei tömítésére használják, például a petrolkémiai, gyógy-szer- , hajó- és élelmiszeriparban, az energetikai iparban és az atomerőművekben. Ideálisak gőz, olaj, folyadékok, gázok, savak, lúgok, különböző szerves közegek és oldószerek alkotta közeg esetén.

Előnyeik

Tömítési képesség igényes üzemeltetési körülmények között magas nyomás kiegyenlítése. A stabil és megbízható tömítési képesség gyakori nyomásingadozás esetén is a tömítés tartós szerkezete még a tömítési felületek enyhe korróziója vagy deformációja esetén is szilárdságot és tömítési képességet biztosít. Egyszerű beszerelés.

Alak és szerkezet

A  spiráltömítések különböző kivitelezésben és anyagkombinációban készülnek, hogy még a legigényesebb felhasználási körülményeknek is megfeleljenek. Az általunk forgalmazott spiráltömítések általában kör alakúak, de létezik természetesen más alakú, mint például ovális, négyszög, gömbölyített élű tömítés is. A szállítási  programunkban a 10-től 2200mm-ig terjedő belső átmérőjű és 3,2 , 4,5 és 6,5 mm névleges vastagságú különböző spiráltömítések szerepelnek. A nem szabványméretű és alakú spiráltömítések, valamint a nagyobb átmérőjű spiráltömítések előállítását megrendelés alapján végezzük.


Szabványméretű tömítéstípusok

Vezetőgyűrű és belső gyűrű nélküli tömítések,  tömítések belső gyűrűvel, tömítések vezetőgyűrűvel, tömítések vezetőgyűrűvel és belső gyűrűvel.